top of page

Vår historie

Jessheim Vintermaraton ble arrangert for første gang i 1984. Distansene har alltid vært hel- og halvmaraton. De siste årene har vi lagt til en 10 kilometer for å få med enda flere mosjonister.

 

Arrangementet går av stabelen i midten av november, og har opparbeidet en unik posisjon blant løpene i Norge.  Ikke bare har det blitt arrangert kontinuerlig i 36 år, det har vært rimelig alene om å fylle løpskalenderen i november. Naturlig nok for årstiden har vær og temperatur variert opp gjennom. Du kan få alt fra nydelige forhold med 5 grader og tørr asfalt, til litt mer krevende snødekke og minus 10. Men etter brøyting, strøing og iherdig jobbing av løypemannskapet blir det stor sett alltid gode løpeforhold. Snø og kuldegrader er noe av sjarmen ved å delta på et vintermaraton i Norge, og hvert år kommer det løpere fra andre nasjoner for å delta. Vintermaraton er rett og slett blitt et av de ikoniske løpene vi har i Norge. 

Arrangør

Vintermaraton arrangeres av frivillige fra Ullensaker/Kisa IL Friidrett og Løpegruppa Jessheim. Ull/kisa er en av Norges største og mest aktive friidretts-klubber. Vi teller rundt 300 medlemmer i alderen 6 år til over 90. Klubben er lokalisert på Jessheim og vi har flotte anlegg til å drive friidrett og trening hele året. Vår egen barne- og ungdomsavdeling har de siste årene hatt en sterk vekst, og vi er i dag nær 100 treningsvillige barn i alderen 5 – 14 år. Jessheim løpegruppe er et gratis tilbud for løpeglade i alle aldre. Man trenger ikke å være medlem av noen klubb for å delta. Her er det bare å møte opp på en av våre fire ukentlige økter.

255750873_393573842204667_8120451645599056500_n_edited.jpg
bottom of page